چیلر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

چیلر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

چیلر
(Chiller) دستگاهی است که گرما را با فشرده کردن بخار یا جذب از مایع مبرد می گیرد. سپس این مایع می تواند از طریق یک مبدل حرارتی برای خنک کردن هوا گردش کند.


استفاده در سیستم تهویه مطبوع

در سیستم های تهویه مطبوع معمولا آب سرد درون مبدل حرارتی یا در هواساز وارد کویل ها می شود تا هوا را در آن فضا خنک کند. و سپس آب سرد چیلر که گرم شده مجددا گرش می کند تا خنک شود و وارد چرخه گردد. در کویل های سرد، گرمای نهان و محسوس از هوا به آب منتقل می شود بنابراین هوا و رطوبت اتاق کنترل می شود. چیلرها معمولا برای برنامه های 15 تا 150 تن تبرید برای سرمایش برنامه ریزی می شوند. (180000 تا 18000000 Btu/h) . دمای آب سرد حدودا ما بین 35 تا 45 درجه فارنهایت (1.5 تا 7 درجه سلسیوس) بسته به نیاز می باشد.

کاربرد چیلر در صنعت

در کاربردهای صنعتی آب سرد یا هر مایع دیگر از چیلر توسط تجهیزاتی پمپ شده. چیلرهای صنعتی بیشتر برای کنترل خنک کاری تولیدات، ماشین آلات در رنج گسترده صنعتی به کار می رود.

چیلرها اغلب در صنایع پلاستیک و تزریق و قالبگیری دمشی، فلز کاری و برش با روغن، تجهیزات جوشکاری، ریخته گری، ماشین کاری، پردازش شیمیایی، فرمولاسیون دارویی، تولید مواد غذایی و آشامیدنی، تولید سیمان، اشعه X، تجهیزات نیروگاهی ، هوای فشرده، دستگاه های لیزر، MRI هتل ها و دانشگاه ها کاربرد دارد.



انواع چیلر 

در اصل دو نوع چیلر وجود دارد.
جذبی
تراکمی

در چیلرهای نوع تراکمی از کمپرسور برای ایجاد فشار در دو سمت سیال استفاده می کنند. این اختلاف فشار باعث به جوش آمدن مایع مبرد و تبخیر آن شده و این تبخیر با گرفتن حرارت همراه است و موجب سرد شدن محیط می گردد.

در سیستم های جذبی از کمپرسور گرمایی (شامل ژنراتور، ابزربر، پمپ و مبدل حرارتی) برای جوشش مبرد در محوطه ای از محلول لیتیم بروماید و فشرده سازی بخار مبرد در فشار بالا استفاده می شود.

تاریخ درج: 1393/04/29

ورود اعضا

* پست الکترونیک(نام کاربری):
* کلمه عبور:

جدیدترین محصولات

تالار گفتگو